A Google által felvásárolt Lift Lab egy olyan, speciális, Liftware névre keresztelt okoskanállal rukkolt elő, ami főként a Parkinson-kórban, de más, kézremegést okozó idegrendszeri betegségben szenvedő betegek és az idősebb emberek életét könnyítheti meg.

Illustration for article titled A Liftware okoskanál nagy segítség lehet a Parkinson-kórban szenvedő betegeknek
Advertisement

Anupam Path-ot, a Lift Lab alapítóját a digitális fényképezőgépekbe és okostelefonokba szerelt képstabilizáló technológia ihlette meg. “Miért ne lehetne ezt az okos funkciót olyan emberek segítségére fordítani, akik a kézremegés által okozott nehézségekkel élik mindennapjaikat és nem feltétlenül kell ehhez valakinek betegnek lennie, az idősödés egyik velejárója is lehet a kellemetlen, néha kiszámíthatatlan és sajnos kontrollálhatatlan tremor.

Ezek az emberek komoly megpróbáltatásokkal néznek szembe nap mint nap, életük szinte minden helyzetében, legyen az akár egy étel/ital elfogyasztása, de nagyjából bármi amelyben eszközöket kell használniuk. Emiatt például étterembe se nagyon járnak, nem étkeznek társaságban ez pedig akár szociális elzártsághoz is vezethet. Ezekre a problémákra tökéletes megoldás lehet a Liftware kanál, melynek segítségével 70 százalékosan semlegesíthető a kézremegés.

Advertisement
Illustration for article titled A Liftware okoskanál nagy segítség lehet a Parkinson-kórban szenvedő betegeknek

Az okoskanál vastag nyelében különböző szenzorok és mikromotorok helyezkednek el, előbbiek a kéz remegését érzékelik, utóbbiak pedig ellensúlyozzák azt a kanál fejének ellentétes irányú mozgásával, így ennek köszönhetően az étel az evőeszközön marad.

Advertisement

A kezdő csomag megrendelhető a Liftware hivatalos weboldalán, aminek az ára 195 dollár, a nyeléhez akár villát is tudunk csatlakoztatni, ami további 34.95 dollárba kerül.

Share This Story

Get our newsletter