A Google √°ltal felv√°s√°rolt Lift Lab egy olyan, speci√°lis, Liftware n√©vre keresztelt okoskan√°llal rukkolt elŇĎ, ami fŇĎk√©nt a Parkinson-k√≥rban, de m√°s, k√©zremeg√©st okoz√≥ idegrendszeri betegs√©gben szenvedŇĎ betegek √©s az idŇĎsebb emberek √©let√©t k√∂nny√≠theti meg.

Anupam Path-ot, a Lift Lab alap√≠t√≥j√°t a digit√°lis f√©nyk√©pezŇĎg√©pekbe √©s okostelefonokba szerelt k√©pstabiliz√°l√≥ technol√≥gia ihlette meg. ‚ÄúMi√©rt ne lehetne ezt az okos funkci√≥t olyan emberek seg√≠ts√©g√©re ford√≠tani, akik a k√©zremeg√©s √°ltal okozott neh√©zs√©gekkel √©lik mindennapjaikat √©s nem felt√©tlen√ľl kell ehhez valakinek betegnek lennie, az idŇĎs√∂d√©s egyik velej√°r√≥ja is lehet a kellemetlen, n√©ha kisz√°m√≠thatatlan √©s sajnos kontroll√°lhatatlan tremor.

Ezek az emberek komoly megpr√≥b√°ltat√°sokkal n√©znek szembe nap mint nap, √©let√ľk szinte minden helyzet√©ben, legyen az ak√°r egy √©tel/ital elfogyaszt√°sa, de nagyj√°b√≥l b√°rmi amelyben eszk√∂z√∂ket kell haszn√°lniuk. Emiatt p√©ld√°ul √©tterembe se nagyon j√°rnak, nem √©tkeznek t√°rsas√°gban ez pedig ak√°r szoci√°lis elz√°rts√°ghoz is vezethet. Ezekre a probl√©m√°kra t√∂k√©letes megold√°s lehet a Liftware kan√°l, melynek seg√≠ts√©g√©vel 70 sz√°zal√©kosan semleges√≠thetŇĎ a k√©zremeg√©s.

Az okoskan√°l vastag nyel√©ben k√ľl√∂nb√∂zŇĎ szenzorok √©s mikromotorok helyezkednek el, elŇĎbbiek a k√©z remeg√©s√©t √©rz√©kelik, ut√≥bbiak pedig ellens√ļlyozz√°k azt a kan√°l fej√©nek ellent√©tes ir√°ny√ļ mozg√°s√°val, √≠gy ennek k√∂sz√∂nhetŇĎen az √©tel az evŇĎeszk√∂z√∂n marad.

Advertisement

A kezdŇĎ csomag megrendelhetŇĎ a Liftware hivatalos weboldal√°n, aminek az √°ra 195 doll√°r, a nyel√©hez ak√°r vill√°t is tudunk csatlakoztatni, ami tov√°bbi 34.95 doll√°rba ker√ľl.